elektronika@crowave.com
HOMEEFEKTIKONTAKT
 
EFEKTI
Na većini web stranica koje prodaju DUB i slične generatore zvučnih efekata naći ćete muzičke demo snimke koje trebaju prikazati mogućnosti tih uređaja. U cilju što efektnije prezentacije postavljaju se profesionalni uradci koji uključuju neku efektnu pozadinsku melodiju u koju su zatim u većoj i manjoj mjeri umiksani zvukovi dub-a i to u većini slučajeva ne originalni već dodatno obrađeni drugim zvučnim korekcijama i efektima (najčešće echo) koje samostalan ponuđeni uređaj nije u stanju proizvesti. Time se na slušatelja ostavlja jači dojam ali u cijeloj snimci ne možete razlučiti što je postignuto samim DUB-om, a što su tonovi drugih instrumenata ili efekata. U konačnici, kupnja takvog uređaja rezultira razočaranjem.

Stoga je ovdje napravljen drugačiji pristup. Svi zvukovi koje ćete pronaći na ovim stranicama dobiveni su izravno iz CROW DUB-a, dakle sa audio izlaza DUB-a kablom direktno na ulaz zvučne kartice PC-računala koje je poslužilo samo za funkciju snimanja, bez dodanih bilo kakvih vanjskih procesora zvuka i bez umiksavanja bilo kojih drugih efekata ili melodija. Snimke nisu uradci profesionalnih studijskih glazbenika već produkt zabave osoba kojima je ovo zapravo prvi muzički instrument kojeg su ikada dobili priliku svirati.

Cilj je bio da se na taj način budućem korisniku DUB-a što vjernije demonstriraju mogućnosti instrumenta koji želi nabaviti, sugerirajući mu vjerojatno najlakši i najzabavniji način kako od običnog konzumenta glazbe postati i kreator svoje vlastite muzike.

Snimke koje ovdje možete pronaći predstavljaju tek vrlo mali dio svih mogućih kombinacija zvukova koje CROW DUB može generirati. Autori ovog projekta i tri mjeseca nakon izrade prvog prototipa još uvijek ostaju oduševljeni pronalaskom novih efekta. Radi lakšeg upoznavanja svake pojedine kontrole i efekata koji se njome dobivaju za svaki pojedinačno snimljeni efekt dana je shema položaja kontrola na DUB-u. Time iz osnovnog primjera možete dalje nastaviti svojim modulacijama i varijacijama prema vlastitoj želji, zahtjevima, ritmu, stilu itd…

Image Change Demo
onePrva serija definira osnovnu sekvencu zvuka koja će biti generirana u prikazanim položajima kontrola CROW DUB-a. Nakon toga slijedi snimka traženja novih efekata iz postojećeg. Ovo je vrlo zabavno za onoga tko svira (za razliku za onoga tko sluša), naravno, tako dugo dok se ne otkrije savršeni efekt. Zato budite strpljivi u preslušavanju ovih primjera.
proba_1
varijacija_1
proba_2
varijacija_2
proba_3
varijacija_3
proba_4
varijacija_4
proba_5
Prvi susret jednog (vrlo) mladog (budućeg) muzičara sa CROW DUB-om rezultira ovakvim demo uradcima.
mačorov solo uz pratnju basa
dva režima rada naštimanog motora
dub modulacija za hitne slučajeve
naučite svirati trubu
apstraktne različitosti devijantnog zvuka
Ovaj prostor nastavlja se u beskonačnost i namijenjen je Vašim snimkama...
*
*
*
*
*
*
* *
* *
* *
* *